2014. május 28., szerda

FASHION AWARDS HUNGARY 2014



A Gála időpontja és helyszíne: 2014.Május 22. KIOSK 20.30h
A Gála Fővédnöke: Almási J Csaba fotógráfus
Műsorvezetők: Ötvös Brigitta és Müller Attila


FASHION AWARDS HUNGARY 2014 Győztesek
A DIVATSZAKMA LEGJOBBJAI 2014-ben a szakma szavazatai lapján

Az Év Női Modellje : AXENTE VANESSA – Attractive Model Agency
Az attrative models felfedezetje Axente Vanessa még csak 18 éves, de máris a világ legkeresettebb modelljeinek előkelő táborába tartozik, egész pontosan 11. Models.com top 50-es listáján. 2012 ben ő nyitotta meg a Prada showt milánóban, Karierje megasan ível felfelé és ezt az is bizonyítja hogy Idén a Chanel világkampányában is szerepel.
A szépség a legnagyobb divatházak kampányaiban szerepel, és olyan magazinok címlapjain is láthattuk már, mint például a Vogue.


Az Év Férfi Modellje  : Patinszki MISA – WAM MODELS
Misát 2011-ben fedezték fel egy buszmegállóban. A karrierje az első perctől felfelé ível és 2012-re ő lett Magyarország első számú, legismertebb férfi modellje.
A maga 184 centijével olyan showk-on mutatkozhatott be, mint a Mugler, Phillip Lim, Daniele Alessandrini, Dsquared, Sibling, Dolce Gabbana valamint exklúzívként ZZegna és Frankie Morello. Misa kampányai között a legkiemelkedőbb a 2012-es Frankie Morello, Stone Island, Fashion Corner.
Természetesen a hazai tervezők is előszeretettel használták Misát, Benus Dani, Lakatos Sándor és a legújabb Retro kampánynak is ő az arca.

Az Év Fiatal Divattervezője:THE FOUR
A hàrom eltökélt fiatal tervező, Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton, egyetemista éveik alatt kezdtek el együtt dolgozni, 2010 óta pedig közösen épiti a màrkàt. A különleges baràti viszony, ami összeköti őket, egy rendkívüli összhangot teremt, aminek köszönhetően a tervezési és kivitelzési folyamatok egészen sajàtos organikus modon zajlanak.
Munkàjuk elismerését nem csak a hazai és nemzetközi közönség és sajtó fogadtatása jelzi, hanem nemzeti és nemzetközi dijaik is (Gombold újra különdij, Young Creative Chevrolet nemzeközi első helyezés), valamint azok a kollaboràciók, amelyek olyan vàllalatok bizalmàt mutatjàk a màrka felé, mint a Samsung Magyarorszàg és az Ivanka Studio.



Az Év Divatsminkese: FAZEKAS RICHARD
Richárd a hazai sminkes szakma egyik legkiemelkedőbb tehetsége, munkái a vezető reklámfilmekig mindenhol megtalálhatók.
Elvégzett egy közel egyéves sminktanfolyamot, ahol nemzetközi sminkmesteri diplomát szerzett. Szabó Ádám mesterfodrásznak köszönhetően megismerkedett mentorával, Titkos Bernadettel (The Room magazin), akinek több éven keresztül smink-asszisztense volt.
2007-2009-ig a Max Factor magyarországi vezető sminkese és megannyi hazai divatlapban,
reklámfilmben, divatbemutatókon dolgozik. 2010-2012 között a LACK magazine szépségrovat szerkesztője.  2012. decemberében pedig társával Juhász Biancával megalakítja saját szalonját, a L'école Fashion Make up Academyt!


Az Év Divatfodrásza: BARSI BALÁZS
A fodrász pályára is, mint minden másra egy hirtelen elhatározás vezette.
A szakma szeretetét es alázatát a mindenkori mesterének Koczkának köszönheti, aki hol kedvességgel, hol tűzzel-vassal vezérelte a helyes irányba. Munkáival számos hazai es külföldi divatmagazin, bemutató, divatvideó kapcsán találkozhatunk.
Véleménye szerint a legfontosabb dolgok a részletekben rejlenek! Ebből adódóan lehetnek a legapróbb dolgok is inspirálóak. Balázs azt is fontosnak tartja, hogy inspiráló emberekkel vegye körül magát, a munkában és a magánéletben egyaránt! Ilyenek inspiráló személyek az életében: a szerelme Suri Domi és az a kreatív csapat, akikkel nap mint nap együtt dolgozik. A Mod and co Fodrászcsapatának tagjai ösztönzőleg hatnak egymásra, a kreatív légkör tovább inspirálja Balázs munkáját.




Az Év Stylistja: KISS SZILÁRD
Kiss Szilárd. Angliában tanult divattervezőnek, ám négy év múlva hazaterven az első magyar stylistok egyikeként vált ismertté. Első munkái az Elite magazinban jelentek meg 1994től.   Azóta sokoldalúságát bizonyítja számos katalógus,divatbemutató, újságcikk, több, mint 20 reklámfilm, és egy népszerű TV sorozat jelmezei. Több lap (mint a Cosmopolitan, az FHM, a Taxi, az Elle) indulásában működött közre, 5 magazinnal dolgozott divatszerkesztőként és további 10nél stylistként. Számos, ma már neves fotós,modell, stylist induló karrierjét segítette, Az elmúlt 10 évben  Ázsiában tanította a szakmát design főiskolákon jelenleg a Cosmopolitan divatszerkesztő Stylistja



Az Év Divatfotósa: ÉDER KRISZTIÁN
"Éder Krisztián az egyik legígéretesebb hazai divatfotós.  A MOME-n végzett fiatal 2007 óta foglalkozik alkalmazott fotográfiával. Az elmúlt pár évben kiemelkedő résztvevője a hazai divatszférának, olyan tervezők kampányait tudhatja magáénak mint például Sándor Lakatos vagy Kata Szegedi. Munkáival folyamatosan találkozhatunk a vezető hazai és nemzetközi online/print magazinokban, mint például az ELLE, Marie Claire, Glamour, InStyle The Fashionisto, Fucking Young, Fashion Gone Rogue, Nowear Land. A melankólia, az elkapott pillanatok, a minimalizmus és az lágy elegancia szerelmese.  A fotózás mellett videoklipek és fashion videok rendező-operatőre, két filmje is díjazott lett a 2012-es és 2013-as Fashion Video Awardson. "




Az Év Divattervezője: ANDA
Anda Emíliát, leginkább dinamikus up-to-date látásmódja és szofitikált egyedi stílusa jellemezi. Modelljeit a jellegzetes ANDA jegyek, finom árnyalt részletek, érdekes technikai megoldások teszik egyértelműen felismerhetővé.12 éve  a Párizsi Divathét egyik legfontosabb kiállításának rendszeres résztvevője. Itthon a Toni&Guy Fashionweek Budapest-en mutatja be aktuális kollekcióit.




Az év Divat bloggere : PARÁDI GABI – PUMPKIN PARADISE
2011-tavaszán kezdte el írni a Pumpkin Paradise blogot. Egyrészt publikálási lehetőséget akart teremteni magának, másrészt nem talált olyan divatblogot, amelyet hozzáértő szakmabeli írna. Csaknem két évtizednyi divat- és jelmezes szakmában eltöltött idő után így lett blogger is.
A magyar- és külföldi tervezők, trendek bemutatása mellett gyakran ír akár magyar nyelvű  forrással nem rendelkező divattörténeti posztokat, érdekességeket. Kiállításokat, filmeket ajánl, valamint jelmezes témájú anyagokat is posztol. Időnként saját készítésű editorialokat is készít, amelyekben nagy segítségemre vannak barátai, akik egyben a szakma legjobb képviselői. Koczka, Titkos Berni, Almási J. Csaba vagy Gáspár Viki az oldal elindulása óta munkájukkal támogatják a képek létrejöttét. Mellettük szeretne köszönetet mondani John Ondreasznak is, aki a technikai háttér biztosításában van segítségére.
Tervei szerint a Pumpkin Paradise ebben az évben újabb változásokon, fejlődésen megy majd át.



Különdíj
A Magyar Divatért Díj – KIRÁLY TAMÁS
Youtube videó: http://www.youtube.com/watch?v=eFa5vrMXpD4


Nincsenek megjegyzések: