2009. május 29., péntek

Az év Modellje, Sminkese, Fodrásza,Fiatal tervezője, Fotósa, Stylistja, Divattervezője

FASHION AWARDS HUNGARY 2009





Idén 6. alkalommal került megrendezésre a Fashion Awards Hungary - Divat Díjkiosztó Gála, mely hazánkban, 2004-ben indult útjára. Célja az volt, hogy itthon is hagyományt teremtsen ennek az Európa- szerte már rangos díjnak, amely a divatszakmában dolgozó legtehetségesebb emberek munkáját hivatott elismerni.
Az elmúlt öt év azt bizonyította, hogy rendezvény méltó fogadtatásra találta a szakma és a nagyközönség körében egyaránt.
A gálán a díjat, az azzal járó szobrot és elismerést az a tehetség kapta, akit a divatélet vezető szakemberei a hozzájuk eljuttatott szavazólapok visszaküldésével a legtöbbször jelöltek, vagyis őt találták a legjobbnak az elmúlt évben az adott területen. A gála nagy sikere és a pozitív sajtóvisszhang bebizonyította, hogy a hazai divatszakma is megérett egy ilyen típusú megmérettetésre.
A Fashion Awards Hungary hosszú távú célja, hogy a nyertesek nagyobb ismertségre tegyenek szert itthon és külföldön, a szakmában és a nagyközönség előtt is, amely ösztönző és lendületet adó hatással lehet az egész hazai divatszakma jövőjére.

FASHION AWARDS TEAM




Az idei év Jelöltjei és nyertesei



Az Év Modellje: Mihalik Enikő – Visage management


Enikő 1987-ben született, Békéscsabán él. Modellkarrierje az Elite Model Look 2002-es versenyén indult, amelyet meg is nyert. 2005 óta a Visage Management modellje. Karrierjében a legnagyobb áttörést a 2008-as milánói Fashionweeken érte el, ott annyira tetszett a Gucci tulajdonosainak, hogy kiválasztották a 2009-es Gucci világkampányára. A kampányt tavaly áprilisban fotózta Mallorca-n, többek között együtt dolgozott a topmodell Lily Donaldson-nal is.Enikő rengeteg felkérést kap, emiatt nagyon sokat utazik. Jelenleg New York-ban él.Jelentősebb munkái a közelmúltban:CÍMLAPOK, DIVATANYAGOK: V Magazine 2008 Fall, I-D Magazine 2009 January, Self Service 2008 Fall-Winter W Magazine, French, Chinese, Japanese, Italian Vogue KAMPÁNYOK: Gucci 2009, Max Mara, Pirelli 2010, GAP 2010, H& M, Nicole Fahri, Cezare Paciotti, Chanel Mascara 2010, Néhány fotós, akivel Enikő együtt dolgozott a közelmúltban: Terry Richardson, Inez van Lamsweerde, Peter Lindbergh , Mario Sorrenti, Patrick Demarchelier

Jelöltek: Gigi, Mihalik Enikő, Schlosser Anita



Az Év Fiatal Divattervezője: Szegedi Kata



Idén fog diplomázni a Krea Művészeti Iskolában, 4 éve, Lakatos Márk stylist asszisztenseként kezdte a szakmát. Többek között olyan magazinokban jelentek meg munkái,
mint a The Room, Pep! ,MarieClaire az olasz Vogue és az olasz Glamour,
ez évben a francia Dirrty Glam és a spanyol HairIssue oldalain is láthatóak voltak ruhái.
Kampányképeit barátai, Viszlay Márk fotós,Kovalik Natasa sminkes és a Hairclub fodrászai készítik.
Tervezési stílusa még nem mondható teljesen kiforrottnak, bátran játszik a határokkal, a letisztult,nőies formák,hangsúlyos sziluettek és a visszafogott színek harmóniájára törekszik.
Kortalan, folytonos megújulásra vágyó, nyitott, kozmopolita nőknek tervezi ruháit.
Idén jelölték másodszor az év fiatal tervezője díjra.


Jelöltek: Mojzes Dóra, Szegedi Kata, Lakatos Sándor


Az Év Divatsminkese: Véger Ibolya-FIBI




Véger Ibolya, Fibi négy éve dolgozik a divatszakmában. Több iskolában tanult sminkelni, de legnagyobb hatással Sípos Zita volt rá. 2007-ben, első versenyén, megnyerte a Beauty Hungaryt, majd ezután az Európai döntőn is a dobogó legtetejére állhatott. Szabadúszóként ma már a legtöbb jelentős magyar divatmagazinnak dolgozik, valamint reklámokban, és videoklippekben is láthatjuk munkáit. Szeret kísérletezni, jellegzetes, igényes stílusa felismerhető. Legtöbbet Zsólyomi Norberttel, és csapatával dolgozik, de szívesen vesz részt más projectekben is.

Jelöltek: Kiss Csilla, Véger Ibolya Fibi, Tombor Sarolta


Az Év Divatfodrásza: Szabó Ádám –East Side Hair

A fodrászdinasztiából származó Szabó Ádám családja immáron 100, míg ő maga több mint tíz éve dolgozik a szakmában. Amióta belekóstolt a divatfotózások világába, szinte az összes glossy és divatmagazin hasábjain jelentek meg munkái. Találkozhattunk az általa készített hajakkal például az Elle, a Marie Claire, és a the Room magazin címlapjain. Ádám két éve az East Side Hair fodrász csapatában dolgozik. Számos nemzetközi díj mellett, 2005-ben és 2008-ban is elnyerte a Fashion Awards Év Fodrásza címet.


Jelöltek:Koczka - OutsiderHair, Nagy Viktor, Szabo Ádám-East Side Hair


Az Év Stylistja: Andó Ildikó –ELLE



Andó Ildikó kilenc éve dolgozik divat és enteriőr stylistként. A magyarországi Elle indulása óta, azaz nyolc éve a magazin egyik divatszerkesztője és a valamivel több, mint két éve indult Elle Dekor vezető stylistja. Marton Dianával körülbelül nyolc éve alapították Stylissimo néven saját cégüket, mellyel reklámfilmekben, fotózásokon, videoklipek kis- és nagyjátékfilmek forgatásában vesznek részt.

Jelöltek: Andó Ildikó, Haberland Attila, Lakatos Márk


Az Év Divatfotósa: Dobos Tamás




12 éve fotózik. Divat és portréfotósként szinte minden fontosabb magazinnak
dolgozott már.Fontosnak tartja az emberközpontú ábrázolást.
Fotóira jellemző az egyszerűség, bizonyos fokú melankólia és szomorúság.
Ezt a komolyságot sokszor helyzetkomikummal oldja. Idén diplomázik a Színház és Filmművészeti Egyetem operatőr szakán.
Tavaly elkészült első nagyjátékfilmje amely az idei Filmszemlén elnyerte a Külföldi kritikusok Gene Moskowitz díját.
A fotózásban szerzett tapasztalatokat próbálja átemelni a mozgóképekbe, nem
szétválasztva azt, hanem összekapcsolva, a fotó a filmet a film pedig a fotót
segítse.

Jelöltek: Viszlay Márk, Dobos Tamás, Zsólyomi Norbert


Az Év Divattervezője: USE unused



A USE márka három alapító tagja Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András valamennyien a Moholy-Nagy Művészeti egyetemen diplomáztak 2004-ben. Közösen alapították vállalkozásukat, mely mára a hazai divatélet egyik legdinamikusabban fejlődő brandje. 2007-től termékpalettájuk napszemüveg vonallal bővült, 2008-ban pedig megjelent első férfi kollekciójuk. Az elmúlt években főleg az amerikai és a távol-keleti piacokra készített kollekcióinak köszönhetően több mint 30 dizájner boltban találkozhatunk ruháikkal, New York-tól Tokióig.
Jelöltek: Nanushka, Ahn Tuan, USE


VI. Fashion Awards Hungary 2009

Időpont: 2009. 05. 27. 20.30h

Helyszín: Symbol Budapest http://www.symbolbudapest.hu/

A Gála Fővédnöke: Simonovics Ildikó művészettörténész

Simonovics Ildikó, művészettörténész, a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeum újkori textil- és kortárs viseletgyűjteményének vezetője.Divattörténetet tanított a Rosemari Divatiskola szolnoki, majd szegedi tagozatán, illetve a KREA Művészeti Iskolában.A Pécsi Tudományegyetem Újkortörténeti Tanszékének Interdiszciplináris doktori iskolájának végzős hallgatója. Doktori disszertációjának témája: Divatirányítás a szocializmusban.
Közreműködött a BERG kiadó 2010-ben megjelenő, hét kötetes Encyclopedia of World Dress and Fashion-ben.
Több sikeres, divattal foglalkozó kiállítás, illetve konferencia rendezője: 1997-ben A divathölgy diszkrét bája, az elmúlt száz év női fehérneműi, 1999-ben Francia Elegancia – divatkellékek Párizsból, 2004-ben „Fűzött ruhatár"- Konsánszky Dóra kiállítása, 2007-ben Kirakat : divat a szocializmusban, 2008-ban Divat és tradíció - képek és tárgyak kihaló mesterségek és kortárs designerek műveiből címmel nyíltak meg tárlatai.
Most júniusban a könyvhétre jelenik meg szerkesztésében az „Öltöztessük fel az országot, divat és öltözködés a szocializmusban” című kötet, mely a szocialista divat kiállításhoz kapcsolódó nemzetközi konferencia előadásait tartalmazza.


Műsorvezető: Kiss Orsolya (ex-Kisó – VIVA Tv)

Fellépő sztárvendég:
Casanova Night Musical művészei
(Sári Évi, Széles Iza, Szemnyei János,Kenyér Klári)


http://www.fashionawards.hu/

A Gála támogatói:
Symbol Budapest, Coca-Cola Light, ELLE, Radisson Sas Bükfürdő, Roxy rádió, VIVA Trend, Stílus és Stílus Rouge magazinok, Basiccollection, Bpfashion.hu, Saxoo London, KARE design, Vista utazási iroda, Klub Korona Fittness









Nincsenek megjegyzések: